Výroční zpráva o činnosti MH za rok 2021

24.01.2022 11:45

Zpráva o činnosti kolektivu MH

V roce 2021 máme v kolektivu mládeže SDH Bedřichov 25 mladých hasičů ve věku od 6 do 18 let (kategorii mladší, starší a dorost).

Činnost v roce 2021

Během zimy a jara jsme se s dětmi scházeli minimálně, jak to situace dovolila.  Alespoň na dálku, jsme začali opět pracovat na výtvorech do soutěže PO očima dětí, abych je mohli zavčas poslat na okresní sdružení. Letošní ročník Nejsilnější mladého hasiče v Lukách nad Jihlavou, neproběhl.

Na přelomu března a dubna jsme se zúčastnili akce „Čistá Vysočina“, kvůli pandemii jsme ji rozdělili do dvou dnů, jeden den šli dospělí a v dalším termínu potom pár dětí. Podařilo se nám nasbírat v okolí hasičárny a podél silnice spousta odpadů. Tak alespoň jsme se po dlouhé době setkali

V druhé polovině dubna jsme se pomalu, začali scházet a trénovat, čekalo nás okresní kolo hry Plamen pro kategorii starší a pro dorost. Okresní kolo dorostu proběhlo na konci měsíce května v Pacově. Ve dvou dorosteneckých kategorií jsme si odvezli prvenství a celkově se kvalifikovali čtyři dorostenci na krajské kolo. Hned za týden proběhlo v Bítovčicích okresní kolo hry Plamen, letos ve zkrácené podobě. Na to, že jsme trénovali opravdu omezeně, nás moc těší krásné čtvrté místo, které si děti vybojovaly.

V červnu nás čekalo krajské kolo dorostenců, opět v Pacově. Konkurence byla obrovská, a nás sužovalo i několik zranění. Ale i tak jsme obstáli a podařilo se nám získat i jednu medaili za třetí míst (Standa Barták v kategorii dorost starší).

Ještě o prázdninách jsme se zúčastnili soutěže TFA v Habrech (okres Havlíčkův Brod). Soutěž byla velice pěkně připravená a naši závodníci na ni předvedli skvělé výkony – první místo, dvě druhá místa a dvě čtvrtá místa. Super. Děkuji Standovi, Kubovi, Filipovi, Fildovi a Kačce.

V září jsme byli pozvání na další soutěž v TFA, a to do Strážnice. Konkurence byla veliká, trať opravdu náročná, soutěž zde má tradici a tak to vypadalo i na trati. Důležité bylo, aby všichni ve zdraví dorazili do cíle a to se povedlo. Všech šest našich závodníků to dalo. Odvezli jsme si odtud umístění všech závodníků v první desítce a v kategorii mladší dorost Vláďa Musil zvítězil. Na tuto soutěž potom navazoval „Přebor Jihomoravského kraje“. Škoda, že někteří z dorostenců již neměli o tuto soutěž zájem. Nicméně, i když oslabeni, tak Standa, Filip a Kuba zabojovali a výsledky stály za to. Standa skončil třetí, Filip hned za ním, na čtvrtém místě a Kuba ve své kategorii těsně pod stupni vítězů.

Také jsme se dozvěděli výsledky soutěže PO očima dětí. Kačka se svojí povídkou a Kuba s prezentací ve svých kategorií zvítězili a postoupili do krajského kola. Kuba potom v krajské kole skončil na třetím místě.

A proto, že v tomto roce nebylo moc závodů pro kategorii mladší, tak jsme s nimi vyrazili na soutěž do Žďáru nad Sázavou, a to na Faraonské schody.  Tentokrát se na soutěž přihlásilo 5 dětí a výsledky byly skvělé – třikrát na stupních vítězů. Paráda

V říjnu jsme se zúčastnili soutěže „Brtnické šedesátky“, ta byla určena pro děti z kategorie mladší a starší. Bylo vidět, že děti měly natrénováno, Domča Kliner zvítězil ve své kategorii a další děti se umístili vždy do první desítky.

Poté už následoval ZPV, který se v tomto roce běžel v Sedlejově  Podařilo se nám sestavit  družstvo pouze  v kategorii mladší (4.místo). Děti z kategorie starší nestartovali, protože jejich účast na jednotlivých trénincích byla žalostná, trochu nám na to začali starší „kašlat“, je to škoda. :-((.  Jinak v kategorii dorostu jsme tentokrát měli sedm zástupců, a bylo vidět,  kdo se opravdu připravoval. Nejsilněji byla zastoupena kategorie dorost starší chlapci, kde jsme měli krásné umístění v podobě druhého (Standa B.)  a čtvrtého (Jakub M.) místa.

Na konci měsíce října pořádalo krajské sdružení hasičů výukově-vzdělávací  „Rescue Camp“, který byl zaměřen na přípravu pro budoucí zařazení členů sboru (dorostenců) do výjezdové jednotky. Víkendový program byl hodně nabitý a kluci si odvezli spoustu cenných zkušeností.

Za nás se zúčastnili Jakub Marek, Standa Barták a Filip Nečada. Klukům bych chtěla touto cestou poděkovat, za vzornou reprezentaci našeho sboru.

Na podzim jsme opět začali využívat tělocvičnu. Poslední schůzku jsme si potom užili v klubovně, kde pro děti byly připraveny malé dárečky. Už se těšíme na příští rok.

Na závěr mi dovolte, abych poděkovala všem, kteří pomáhali při práci s dětmi.

Gabriela BARTÁKOVÁ