Výroční zpráva o činnosti MH za rok 2020

23.01.2022 19:58

Zpráva o činnosti kolektivu MH

 

            V roce 2020 máme v kolektivu mládeže SDH Bedřichov 26 mladých hasičů ve věku od 6 do 18 let (kategorii mladší, starší a dorost).  

 

Činnost v roce 2020

 

Během zimy  jsme se s dětmi scházeli střídavě v tělocvičně a v klubovně na hasičárně. Zimní měsíce jsme využili k všeobecné sportovní přípravě a nácviku disciplín hry Plamen. Také jsme pracovali na  jednotlivých výtvorech do soutěže PO očima dětí.

 

V únoru jsme se zúčastnili se šesti dětmi z kategorie mladší soutěže „Železný mladý hasič“ v Lukách nad Jihlavou.  Dětem se moc dařilo, odvezli jsme si medaile za jedno druhé a jedno třetí místo, ostatní se umístily vždy v první desítce. Děti si soutěž užily, jako by tušily, že to bude na dlouhou dobu jejich soutěž poslední.

 

Od března jsme se přestali scházet, z důvodu nařízení, ohledně šíření nemoci Covid. Jedna pozitivní zpráva pro nás nakonec na jaře přišla, a to výsledky soutěže PO očima dětí. V letošním roce se nám moc dařilo. Katka dokonce postoupila se svou povídkou až do republikového kola, kde skončila na skvělém 3.místě. Celé jaro jsme potom prožili v očekávání co bude dál, schůzky byly omezené, skoro žádné, tak jsme alespoň zůstali ve spojení přes sociální sítě.

 

V červnu, když se situace trochu uklidnila, vymysleli jsme pro děti alespoň výlet.  Nakonec nás vyrazilo opravdu hodně. Vyrazili jsme vlakem a v Hodicích jsme si prohlédli Železniční muzeum se skvělým výkladem.  Poté jsme se vydali na Jelení horu, tady jsme si opekli špekáčky, zahráli hry a na děti zde čekalo malé překvapení. Nakonec jsme ještě navštívili pramen řeky Dyje.

 

Na podzim jsme se opět zúčastnili soutěže Faraonské schody ve Žďáře nad Sázavou. Jelo nás celkem 14 závodníků. Děti skvěle zabojovaly, a výsledky byly super, i když šlo hlavně o to, si soutěž pěkně užít.

 

            V říjnu nás ještě čekal ZPV, který se v tomto roce běžel v Cejli,  jako první disciplína hry Plamen ročníku 2020-2021.  Podařilo se nám sestavit jedno družstvo v kategorii mladší (4.místo) a jedno družstvo v kategorii starší (8.místo). V kategorii dorostu se na start postavilo 8 závodníků.

 

 

Na závěr mi dovolte, abych poděkovala všem, kteří pomáhali při práci s dětmi.

Děkuji Magistrátu města Jihlavy, za technickou podporu.

          

Gabriela BARTÁKOVÁ

Vedoucí mládeže SDH Bedřichov