Výroční zpráva o činnosti MH v roce 2018

14.02.2019 09:17

V roce 2018 máme v kolektivu mládeže SDH Bedřichov 32 mladých hasičů ve věku od 6 do 18 let (mladší, starší a dorost).

Činnost v roce 2018

 

Během zimy jsme s dětmi splnili Odznaky odbornosti (preventista junior a cvičitel). V březnu jsme odevzdali naše práce (několik obrázků a počítačové prezentace) do soutěže „Požární ochrana očima dětí“. V dubnu jsme se s dětmi zúčastnili Akce „Čistá Vysočina“, při které jsme vyčistili Hornickou naučnou stezku a přilehlé okolí. Počasí nám přálo a povedlo se nám sebrat několik pytlů odpadků, které jsme potom uložili na určené místo. Po odpolední námaze nás potom na hasičárně čekalo výborné občerstvení.

 

Na jaře proběhlo vyhlášení soutěže PO očima dětí. V kategorii DT-I počítačové prezentace zvítězil se svojí prezentací Standa Barták a hned na druhém místě skončil Jakub Marek. Oba kluci postoupili do krajského kola konaného v Přibyslavi. Tam se umístil Standa Barták na třetím místě.

 

Od dubna jsme se začali připravovat na květnové okresní kolo hry Plamen kategorie starší, mladší a dorostu. Obě tyto soutěže byli pro nás nakonec velice úspěšné. Nejprve nás čekalo okresní kolo dorostu, letos jsme měli tři zástupce, a to Michala Froldu v kategorii dorost starší a Pepu Vrátila s Davidem Volfem v kategorie dorost střední. Kluci se v soutěží neztratili. Michal Frolda ve své kategorii zvítězil a postoupil na krajské kolo. David Volf potom skončil ve své kategorii druhý (postup na krajské kolo) a Pepa Vrátil třetí.

Krajské kolo se letos konalo v Petrovicích, a nakonec se ho z našeho sboru zúčastnil pouze David Volf, který se celkově umístil na pátem místě.

 

Na okresním kole hry Plamen na Meziříčku, se mladí hasiči v kategorii mladší celkově umístili na pátém místě. V kategorii starší potom děti zabojovali a umístili se na skvělém druhém místě, což znamenalo postup na krajské kolo a historicky největší úspěch našeho sboru ve hře Plamen. SUPER.

 

V červnu se konalo v Petrovicích, krajské kolo Dorostu, na které se naši mladí hasiči úspěšně nominovali na okresním kole. Pro náš sbor to byla veliký úspěch. V konkurenci všech družstev se naši děti nakonec umístili na devátém místě. SUPER.

 

Od června jsme se potom zúčastňovali Okresní ligy MH v PÚ, letos bylo OSH naplánováno celkem 9 soutěží (kategorie mladší a starší). My jsme se zúčastnili pouze šesti soutěží. V celkové hodnocení skončili shodně obě družstva (mladší i starší) na devátém místě.

 

V červnu jsme se dětmi ještě zúčastnili Olympijského běhu, který proběhl na Heulose. Jednalo se o běžeckou akci, která proběhla v celé ČR, a to tak, že v daný čas v jediný okamžik vyběhlo na různých místech přes 50 tisíc běžců. Šlo především o podporu Olympijské nadace.

 

V září proběhl v Dolní Cerekvi již druhý ročník soutěže „Nejtvrdší mladý hasič“. Nám se letos opět dařilo(stejně jako v loni). V kategorii „chlapci 10-12 let“ celkově zvítězil Jakub Barták a Štěpán Kanev byl čtvrtý. V kategorii „děvčata 10-12let“ skončil Katka Havlíčková na čtvrtém místě. V kategorii starších chlapců 13 -15let se naši kluci seřadili od druhého do pátého místa, a to Daniel Širmer (2.místo), Filip Nečada (3.místo), Standa Barták (4.místo) a Vladimír Musil (5.místo). V kategorii starších děvčat 13-15 let skončila Verča Musilová na pěkném druhém místě a Kristýna Nováčková na sedmém místě.

 

V říjnu nás ještě čekal ZPV v Nevcehli, jako první disciplína hry Plamen ročníku 2018-2019. Letos se nám podařilo sestavit jedno družstvo v kategorii mladší (3.místo) a dvě družstva v kategorii starší (7. a 9.místo). V kategorii dorostu jsme letos postavili na trať celkem 6 závodníků. V kategorii „dorost mladší“ Dan Širmer zvítězil, v kategorii „dorost střední“ zvítězil Filip Nečada, druhý byl Patrik Růžička a na třetím místě potom Standa Barták. Kristýna Nováčková skončila mezi dívkami na třetím místě. V kategorii „starší dorost“ vyběhl na trať Michal Frolda a vyhrál. Závod ZPV byl pro nás v kategorii dorostu velice úspěšný.

 

Na konci října jsme s dětmi provedli úklid všech našich věcí a všeho materiálu, který jsme po celou sezonu používali. Od října jsme také využili možnost od Magistrátu města Jihlavy, chodit trénovat do tělocvičny. Což bylo super.

 

Před Vánocemi, jsme si s dětmi udělali besídku, kde jsme si zahráli hry a zhodnotili celou sezonu (ÚSPĚŠNOU). Na konce děti dostaly malý dárek.

 

Na závěr mi dovolte, abych poděkovala všem, kteří pomáhali při práci s dětmi. Děkuji Magistrátu města Jihlavy, za technickou podporu a za poskytnutí tělocvičny. Všem klukům, kteří mi pomáhají s dětmi, a to jak na tréninku, ale i za doprovod na závody a akce, protože bez nich by to opravdu moc dobře nešlo. Nerada bych na někoho zapomněla, tak prostě VELKÉ DÍKY všem. Myslím, že děti nám to vracejí svými výsledky.

 

Gabriela BARTÁKOVÁ

Vedoucí mládeže SDH Bedřichov