Výroční zpráva o činnosti MH v roce 2016

23.04.2017 20:58

Zpráva o činnosti kolektivu MH

 

V současné době máme kolektivu mládeže SDH Bedřichov 31 mladých hasičů ve věku od 7 do 16 let (mladší, starší a dorost).

 

Činnost v roce 2016

 

Během zimy jsme s dětmi splnili Odznaky odbornosti( preventista junior a kronikář). Dále jsme s dětmi navštívili KOPIS (krajské operační a informační středisko).

 

Na jaře se nám podařilo zorganizovat setkání s mladými hasiči z Velkého Beranova, tady u nás na hasičárně. Dále se děti zúčastnili soutěže PO očima dětí, kde Ondřej Myška se svojí prací, skončil ve své kategorii na pěkném druhém místě.

 

Od dubna jsme se začali připravovat na květnové okresní kolo hry Plamen a letos po delší době i na okresní kolo Dorostu. Obě tyto soutěže byli pro nás nakonec velice úspěšné. Nejprve nás čekalo okresní kolo dorostu, letos jsme měli jedno zástupce, a to Ondru Myšku (kategorie dorost střední), ten se na v soutěži umístil na pěkném druhém místě, a vybojoval si tak postup na krajské kolo do Pacova. Na okresním kole hry Plamen – Meziříčko, se mladí hasiči v kategorii mladší celkově umístili na druhém místě a v kategorii starší na třetím místě. A navíc se nám ještě podařilo získat cenu za Nejlepší kroniku družstva. VELKÝ ÚSPĚCH.

 

Od června jsme se potom pravidelně zúčastňovali Okresní ligy MH v PÚ, letos bylo OSH naplánováno celkem 9 soutěží (kategorie mladší a starší). V Pacově proběhlo krajské kolo dorostu, kde Ondra Myška skončil na 6. místě.

V červnu jsme se dětmi ještě zúčastnili, zajímavé akce a to, Olympijského běhu, který proběhl na Heulose. Jednalo se o běžeckou akci, která proběhla v celé ČR, a to tak, že v daný čas v jediný okamžik vyběhlo na různých místech přes 50 tisíc běžců. Šlo především o podporu charitativní činnosti Olympijské nadace.

 

Na podzim nás čekaly poslední čtyři kola okresní ligy v PÚ. V celkovém hodnocení skončili děti v kategorii mladší na čtvrtém místě a v kategorii starší na 6.místě.

I letos jsme se děti zúčastnili Faraonského běhu ve Žďáře nad Sázavou. Počasí nám sice moc nepřálo, ale výsledky stály za to, a to díky Verče Musilové a Kačce Havlíčkové, obě skončili na stupních vítězů(na druhé a třetím místě).

 

V říjnu nás ještě čekal ZPV v Bítovčicích, jako první disciplína hry Plamen ročníku 2016-2017. Letos se nám podařilo sestavit jedno družstvo v kategorii mladší (4.místo) a tři družstva v kategorii starší (6, 16. a 20. místo). V kategorii dorostu vyběhli na trať Ondřej Myška v kategorii Dorost-starší (2. místo) a Michal Frolda s Matějem Peškou v kategorii Dorost – střední (1. místo a 2. místo).

 

Během podzimu jsme díky dotacím získaným od Magistrátu města Jihlavy, mohli s dětmi trávit alespoň nějaký čas v tělocvičně a zpestřit si tak trochu přípravu na další akce a soutěže.

 

Na závěr mi dovolte, abych poděkovala všem, kteří pomáhali při práci s dětmi. Děkuji za poskytnutí techniky na převoz materiálu a za poskytnutí vozidla z SDH Heroltice na převoz mladých hasičů na jednotlivé závody.

Míšovi, Petrovi a Standovi za to, že s námi absolvovali všechny závody a akce, protože bez nich by to moc dobře nešlo.

Nerada bych na někoho zapomněla, tak prostě VELKÉ DÍKY všem. Myslím, že děti nám to vracejí svými výsledky.

 

Gabriela BARTÁKOVÁ