Výroční zpráva o činnosti MH v roce 2015

20.01.2016 20:04

V kolektivu mládeže SDH Bedřichov máme 17 mladých hasičů ve věku 7 – 15 let (13 chlapců a 3 děvčata). V kategorii mladší se soutěží zúčastňuje 7 dětí a v kategorii starší 10 dětí. V současné době má dalších 6 dětí zájem o členství v SDH. S dětmi se pravidelně scházíme na schůzkách v pondělí a ve středu. Celoroční činnost s dětmi je zaměřena na nácvik disciplín podle Směrnice hry Plamen, dále na vzdělávání dětí v oblasti požární ochrany. Snahou je naučit děti samostatnosti, správnému rozhodování, ale i správnému chování v týmu.

 

Činnost v roce 2015

V lednu složili nový členové mladých hasičů na Výroční valné hromadě SDH Bedřichov „Slib MH“. V zimě jsme se s dětmi věnovali především procvičování uzlů, značek, skládání základny a plnění odznaků odborností.

Během února děti namalovali obrázky do soutěže PO očima dětí, které jsme pak odevzdali na OSH.

Od dubna jsme se začali pomalu připravovat na květnové okresní kolo hry Plamen, které se konalo na Meziříčku. Příprava na okresní kolo byla dost náročná, především neustálým stěhováním materiálu a překážek, problém byl i v tom, že jsme nemohli štafetu dvojic trénovat v prostoru před hasičárnou, tak jako vloni, protože letos zde byl neustálý pohyb vozidel mířících k fotbalovému hřišti a arogance některých řidičů neznala mezí. Bylo tak dost nebezpečné nechat děti běhat v tomto prostoru. Nakonec jsme to všechno nějak zvládly, a to hlavně s pomocí členů jednotky.

 

Na okresním kole děti vybojovali skvělé výsledky. V kategorii starší obsadily děti celkové 4. Místo(v loni 7.místo) z celkového počtu dvanácti soutěžních družstev (ZPV-7.místo, PÚ-7.místo, štafeta 4x60m-2.místo, štafeta dvojic-9.místo, štafeta CTIF-3.místo a PÚ CTIF-8.místo).

V kategorii mladší se dětem po loňském druhém místě, letos podařilo zvítězit (ZPV-3.místo, PÚ-1.místo, štafeta 4x60m-5.místo, štafeta dvojic-1.místo). Myslím si, že vítězství na okresním kole je pro nás všechny velkým úspěchem.

 

Od června jsme se pravidelně zúčastňovali Okresní ligy MH v požárním útoku, letos bylo naplánováno celkem 9 soutěží. Prvním byl závod v Přísece (mladší 4.místo, starší 7.místo), dále pokračovala liga závody v Polné (mladší 8.místo, starší 11.místo), ve Velkém Beranově (mladší 7.místo, starší 11.místo), v Brtnici (mladší 6.místo, starší 5.místo) a ve Staré Říši (mladší 5.místo, starší 9.místo). Na podzim nás potom čekaly ještě další čtyři soutěže, a to na domácí půdě v Jihlavě (mladší 5.místo, starší 8.místo), ve Vysokých Studnicích (mladší 3.místo, starší 6.místo), v Boršově (mladší 4.místo, starší 7.místo) a v Dolní Cerekvi (mladší 9.místo, starší 5.místo). V celkovém hodnocení Okresní ligy mladých hasičů tedy skončili děti v kategorii mladší na 5. místě a v kategorii starší na 7. místě.

 

Letos jsme se s některými děti opět zúčastnili Faraonského běhu do schodů ve Žďáře nad Sázavou. Všechny děti se moc snažili a přivezli jsme si ze Žďáru krásné výsledky a spousty zážitků.

 

V říjnu se konal Závod požárnické všestrannosti v Dolní Cerekvi, jako první disciplína hry Plamen ročníku 2015-2016. Letos se nám podařilo sestavit jedno družstvo

v kategorii mladší (6.místo) a dvě družstva v kategorii starší (4. a 14. místo). Po delší době jsme obsadili i kategorii dorostu, a to díky Ondřeji Myškovi, ten se v kategorii Dorost-střední umístil na velice pěkném druhém místě. Tak uvidíme, jak se bude dětem dařit v jarní části.

 

Na závěr mi dovolte, abych poděkovala všem, kteří pomáhali při práci s dětmi. Děkuji za poskytnutí techniky na převoz materiálu, dále členům jednotky, kteří pomáhali při převozu překážek a při zajištění tréninku požárního útoku. Míšovi, za jeho perfektní výkon na pozici strojníka při požárním útoku kategorie mladší. Lucce a Petře za pomoc při práci s mládeží. Lukášovi a Lubošovi za výrobu překážek (CTIF) a terčů (požární útok). Nerada bych na někoho zapomněla, tak prostě VELKÉ DÍKY všem. Myslím, že děti nám to vracejí svými výsledky.

 

Gabriela BARTÁKOVÁ